Pooltak

Med ett pooltak förlänger ni badsäsongen och sparar energi. Vi har pooltak för varje pool och vi kan måttanpassa pooltak för dig som vill få en full ändad lösning med estetik och funktion i centrum.

Varför välja pooltak från POPP?

Magnetisk klaff

Tack vare sin smarta design håller magnetluckan ventilationen öppen utan några mekaniska komponenter.

Tre enkla steg

Tack vare det smarta öppningssystemet är ventilationen i poolen mycket enkel. Öppna hela den främre delen i tre enkla steg med bara ett handtag.

Mobilstyrning

Med ett knapptryck kan du flytta och låsa ditt tak. Du får även all viktig information om batteriet och temperaturen genom den smarta mobilappen.

Skenlös installation

Glöm skenor som kommer i vägen och bara samlar smuts. Våra tak kan installeras utan dessa.

Integrerad konstruktion

Hela systemet består av ett batteri, en motor och en styrenhet som är helt integrerat i konstruktionen. Tack vare detta håller hela taket hög estetisk standard. Systemet drivs av en solpanel och är därför oberoende och helt säkert.

Pooltak till pooler och spabad

Kontakta oss för att boka tid för mätning av er pool, på plats eller via telefonsupport – Komplett offert och ritning direkt efter uppmätning, inklusive slutmontage av pooltaket hos er. Pooltak av högsta kvalitet till bästa pris med trygga garantier, upp till 6 år! Fabriksmonterat eller i box, köp gärna till vår populära tjänst monterat och klart.

Vårt Pooltakserbjudande

Vår utgångspunkt är att erbjuda var poolägare sitt anpassade pooltak till bästa pris, våra tillverkande leverantörer finns i Europa och förstår vad Nordiskt klimat innebär. Vi har valt vårt pooltaksortiment utifrån några mycket viktiga aspekter så som säkerhet, värmeekonomi, vintertäckning och stabilitet.
Våra vackra och gedigna fabriksmonterade pooltak är byggda i kanalplast eller klarplast (polykarbonat), detta ger en stabilitet på upp till 100 kg/m2 eller mer (beroende på bredd och höjd). På köpet får man också en god värmeisolering som varje dag hjälper till att spara pengar. Säkerhetsmässigt måste man tänka på att ett pooltak skall klara både snöfall och lekande barn. Vill man ha en heltransparent lösning kan man beställa alla skjutbara pooltak med klarplast (polykarbonat). Pooltak skall vara en säker åretruntlösning!

Pooltak skall vara en säker åretruntlösning!

En pooltaksinvestering ska ge säkerhet och smidighet, er pooltäckning ska vara en riktig åretruntlösning som täcker alla behov av barnsäkerhet, värmeekonomi och vintertäckning. Gällande snölast är det dock viktigt att man alltid borstar av sitt pooltak efter snöfall, detta gäller oavsett hur gedigna och starka pooltak man köper. Ett gediget pooltak tål snöfall i kyla, men problematiken uppstår då vädret övergår i tö eller regn. Vid töväder eller regn absorberar snön på pooltaket vatten och vikten kan på dramatiskt vis öka snabbt. Detta är en fara för alla pooltak och kan leda till skador eller haverier. Håller man sitt pooltak rent från snö och smuts så får man en pooltäckning som varar i många problemfria år.

Pooltak och pool, Poolpaket till oslagbara priser!

Poolpaketen är kompletta för uppstart och bad, i vissa fall ingår även pooltak. I andra fall finns detta som ett tydligt tillägg, alla vill inte ha pooltak, utan kanske i stället vill komplettera med ett enklare säkerhetstäcke som pooltäckning. Vi lyssnar av era tankar och syr ihop ett poolpaket för just er poolmiljö och dröm om en avkopplande oas.

Pooltak från POPP

POPP är ett tjeckiskt tillverkningsföretag som arbetar med pooltak i nästan tjugo år. Många års erfarenhet tillsammans med bred kompetens är en solid förutsättning för tak med högt värde och hållbarhet. Med ett pooltak från POPP får du alltid en högkvalitativ produkt som håller för allt det som ett pooltak ska hålla för.

Vanliga frågor om pooltak

Varför ska man ha ett pooltak? Ett pooltak förlänger badsäsongen, minskar kostnaderna för uppvärmning, ökar säkerheten och minskar kemikalieförbrukningen! Det finns alltså många fördelar med ett pooltak och här har vi samlat några frågor om våra pooltak.
Måste jag ha ett pooltak?
Ett överdrag som hindrar från ofrivilliga dopp eller ett staket med låsbar grind är obligatoriskt på markpooler, alternativet till båda dessa är då ett pooltak. Ett vackert pooltak är många gånger en bättre investering, förutom att de skyddar mot olyckor sparar de värme, minskar klorförbrukningen och hindrar skräp från att hamna i poolen. Ett pooltak förlänger även badsäsongen och med ett större tak kan du även bada när det är sämre väder.
Behöver man bygglov för att bygga ett pooltak?
Det kan behövas ett bygglov för ett pooltak, detta är oftast beroende på hur högt det blir. Ett pooltak som är högre än 1 meter vid högsta punkten kan behöva bygglov. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att få besked om vad som gäller för dig.
Hur mycket kan vattentemperaturen öka i poolen med ett pooltak?
I en pool utan uppvärmning kan vattentemperaturen öka med 2 grader per dag när pooltaket utsätts för direkt solljus. Vattentemperaturen stiger även molniga dagar men då något mindre.
Varför ska jag köpa ett dyrare pooltak än de billigare som jag monterar själv?

Ett pooltaks bärande konstruktion skall vara rejält tilltagen och aluminiumet måste vara av rätt kvalitetsnivå. Högkvalitativ aluminium kostar extra men är avgörande då det gäller ett pooltaks bärighet och vridstyrka. Pooltaken POPP tillverkas alltid enligt den kvalitetsspecifikation som POPP International satt upp för att uppfylla bland annat den CE-märkning som finns för taken.

Panelerna i taken är antingen i 8 mm klar kanalplast i polykarbonat, eller 4 mm solid och. Ett pooltaks paneler skall bland annat ta upp den last som till exempel ett barn kan utsätta taket för, lasten skall genom seghet och styrka i materialet växla ut kraften i takets bärande konstruktion.
Pooltakets skenor är också tillverkade i aluminium, takets sektioner hålls kvar i skenan av en stormhake för att inte kraftiga vindar lyfter taket ur skenan. Även här är det av yttersta vikt att aluminiumkvaliteten är den rätta och att konstruktionen innefattar tillräcklig grovlek för att år efter år stå emot utmattning genom vindpåfrestning.

Pooltakets sektioner uppnår bästa kvalitet om dessa monteras i fabriksmiljö, detta kan tyckas självklart. Men mycket av marknadens pooltak levereras för kunds egna montage, och i detta finns en god tanke om att hålla nere priset genom kunds eget arbete, men man bör fråga sig om det är värt det? Ett undermåligt billigt tak kan många gånger bli mycket dyrare än de dyrare kvalitetstaken, i alla fall om man ser till hållbarhet och säkerhet. Pooltaken POPP är alltid färdigmonterade i fabriksmiljö för att leva upp till och följa högt uppställd kvalitetsnivå och CE-märkning.

Är det möjligt att anpassa måtten på pooltaket exakt efter önskemål?
Ja, absolut! Vi har ett brett utbud av pooltak och vi måttanpassar efter era önskemål för att skapa den perfekta poolmiljön. Allt från höga pooltak och terrasstak till extremt låga pooltak till kanske marknadens lägsta utan att pruta på kvalitet och profiltjocklek. Låt oss designa efter era önskemål, vi vet ni kommer bli förvånade över design, mått och pris.
Är det möjligt att använda poolen hela året?
En pool som är välisolerad kan du använd året runt och med ett pooltak blir badmiljön i en pool även behaglig på vintern men det kräver att du har ett tak som du kan bada under. Välj ett tak som inte behöver skjutas bort vid bad för att bada året runt. Dock behöver man tänka på utrustningen till poolen, en del pumpar och annat klarar inte vintertemperaturer utan måste förvaras frostfritt. Vill ni ha en säker badmiljö året runt så kanske ett swimspa är att föredra.
Vilket underhåll behövs av ett pooltak?
Det krävs ett minimalt underhåll av ett pooltak. Håll skenorna rena från sten, löv, grus och annat som kan hindra taksektionernas hjul från att löpa fritt över skenan. Regnet rengör utsidan och insidan blir sällan smutsig, torka rent med till exempel en golvmopp eller mjuk trasa om det blivit fläckar, exempelvis fågelspillning. Tänk på att om du vill rengöra pooltaket är det viktigt att först spola av det rikligt med vatten för att skölja bort föremål som kan repa pooltaket.
Hur förbereder jag mitt pooltak för vintern?
Det behövs inte så mycket förberedelser inför vintern av ett pooltak, se bara till att taket är helt och sluter tätt om poolen sedan är det enda du behöver tänka på är att om det kommer rikliga mängder snö behöver du borsta av taket med jämna mellanrum. Även pooltak som klarar stora mängder snö kan skadas av snöns tyngd, framför allt när det börjar bli plusgrader och snön blir tyngre. Tänk även på att du bör borsta bort snön från sidorna av pooltaket, inte bara ovanpå.