Pooler från Pooltak Sweden

Att skaffa pool är resan till att förverkliga sin dröm om en härlig badmiljö, poolen blir ett smycke i trädgården för tiotals år. Vi presenterar här ett antal poolkategorier där vi kan kan guida er i rätt riktning mot er tänkta poolmiljö.

Glasfiberpool

Vårt sortiment med kompositpooler har väldig hög kvalitet för nordiskt klimat. Integrerade trapplösningar och andra finesser som ger en yta av högsta finish utan skarvar eller annat störande för ögat.

Thermopool

Poolstomme med innesluten betonggjutning, ett poolval som lämpar sig mycket väl i miljöer där poolen inte kan grävas ner. En Thermopool kan byggas helt ovan mark om så önskas. Thermopoolen är även en väldigt populär konstruktion för dig som vill bygga din egen pool.

PP Pooler

Vill du ha en skräddarsydd pool efter era egna krav? Då är en PP pool svaret. PP pool är en pool som byggs helt efter era behov och önskningar.

Tillåt dig själv att inspireras

Osäker på vad du ska välja?

Det finns tre olika typer av pooler: nedgrävd, delvis nedgrävd och ovanmark. En nedgrävd pool är hållbar och robust, perfekt när du vill integrera din pool med din tomtmiljö och om du vill ha en lite större pool. En delvis nedgrävd pool ger dig fortfarande utrymme att bygga en pool som byggs in på din tomt, rekommenderas på tomter som sluttar. En ovanmarkspool är för dig som inte vill ändra utseendet i din trädgård allt för mycket och är en snabbare och billigare installation än de andra alternativen.

Vanliga frågor om pool

Det är mycket som man ska tänka på inför ett poolköp, vad passar familjen bäst? Bygglov? Tillbehör? Allra bäst är det om ni kontaktar oss så guidar vi er till den bästa lösningen för er. Här har vi samlat några vanliga frågor som kan komma när man funderar på en egen pool.
Behöver man bygglov för att bygga pool?
Bygglov behövs oftast inte för att bygga en pool men om du till exempel bygger en altan samtidigt, om poolen kommer att ligga för nära tomtgränsen eller om du förändrar marknivån kan bygglov behövas. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att få besked om vad som gäller för din tomt.
Vad ska jag tänka på när jag väljer poolstorlek?
Storleken beror på vad du ska använda poolen till och vilket utrymme du har på din tomt. För normaltomten brukar en 4x8 meters pool vara en bra storlek, är det sedan många som ska bada samtidigt så lägg gärna till en eller två meter på bredden eller längden, helt beroende på vad som passar bäst på tomten. Ska poolen användas med en jet-stream så kan en lång och smal pool vara det ni behöver. Ett baddjup på 1,35 meter räcka för de flesta men man ska också tänka på vilka som ska bada, kanske en grundare barndel eller separat barnpool? Pooltrappa för äldre och rörelsehindrade? Det finns mycket att tänka över innan man väljer sin poolstorlek.
Hur fungerar reningen?
Poolen rengörs både mekanisk och kemisk. Med mekanisk rening renas vattnet via en pump och ett reningsfilter, oftast ett sandfilter, som fångar upp mindre partiklar. Ju större filter - desto bättre. Snåla inte på reningsverket, ett underdimensionerat reningsverk gör underhållsarbetet svårare. Till detta kommer även den kemiska reningen, till exempel manuell- eller automatisk klorering.
Måste jag ha ett pooltak?
Ett överdrag som hindrar från ofrivilliga dopp eller ett staket med låsbar grind är obligatoriskt på markpooler, alternativet till båda dessa är då ett pooltak. Ett vackert pooltak är många gånger en bättre investering, förutom att de skyddar mot olyckor sparar de värme, minskar klorförbrukningen och hindrar skräp från att hamna i poolen. Ett pooltak förlänger även badsäsongen och med ett större tak kan du även bada när det är sämre väder.
Kan jag välja färgen på vattnet?
Färgen på vattnet i din pool bestäms av vilken färg på poolen du väljer. Välj en färg som du tycker är snygg. Ljusgrå är oftast snyggast då vattnet blir blått av solens uv strålar så med den kombinationen blir det som en sandstrand. Tänk på att poolen ska hålla i många år framöver så det är viktigt att du väljer en liner som du trivs med.
Hur får jag rätt temperatur?
Det finns många alternativ för att få en bra tempererad pool, exempelvis om du har en bergvärmepump för uppvärmning av ditt hus kan man utnyttja denna under sommaren då den inte används fullt ut, då installeras en poolvärmeväxlare för att föra över värmen till poolen. Det finns även alternativ som luftvärmepumpar och solfångare. Hör med våra experter för att få rätt uppvärmning till din pool.
Vad ska jag välja? Glasfiberpool? Thermopool?
En pool ska hålla i 25 år och det viktigaste är att kolla vilka förutsättningar du och din tomt har för vilken pool som blir bäst. Sedan handlar det om design och hur mycket du själv vill göra vid ditt poolbygge. En glasfiberpool är ett koncept som inte kräver att du själv bygger poolen, den levereras som ett färdigt kar, kräver fullgod dränering och är inte lämplig där det finns högt grundvatten. En Thermopool gjuts på plats, och ger många möjligheter i sin utformning men är lite dyrare än en glasfiberpool. Alla pooler kräver ett bra förarbete och god dränering för att hålla länge.
Hur mycket kostar en pool?
Priset för en normal pool ligger i ett stort spann, allt från 200 000–600 000 kronor, beroende på markarbete, val av pool och hur mycket du själv kan göra. Tänk på att det även tillkommer uppvärmning och drift.
Kan jag använda ROT-avdrag?
Nej och ja, ROT-avdraget kan inte användas för att bygga eller renovera en utomhuspool, inte ens om man bygger in poolen i en redan existerande altan. Däremot att reparera, bygga till eller bygga om en redan existerande inomhuspool ger dig rätt till ROT-avdrag.
Har ni några finansieringslösningar?
Pool Sweden erbjuder, i samarbete med Wasa Kredit, upp till 36 månaders räntefri delbetalning på spabad, pool och pooltillbehör. Istället för att betala allt på en gång betalar du ett mindre belopp varje månad. Ni kan låna hela orderbeloppet eller en mindre önskad del av beloppet. Läs mer här