Artiklar

Fördelar och nackdelar med en glasfiberpool

Att skaffa en pool är det många som gör idag, ett ställe att kunna svalka sig och roa sig i. Valen står mellan uppblåsbar pool, platsbyggd och färdiga lösningar. Här tar vi upp för- och nackdelarna med att skaffa en färdig glasfiberpool.

Fördelar

Låga underhållskostnader
Ytan (gelcoat) hos glasfiberpooler gör dem mycket lätta att underhålla eftersom ytan har en effekt som effektivt hämmar tillväxten av alger. Med mindre alger krävs också mindre kemikalier för att hålla glasfiberpoolen i ett bra skick.
När glasfiberpoolen väl är införskaffad krävs länge inga större investeringar. Det finns ingen liner att byta ut och den kräver knappast några större renoveringar. Självklart krävs fortfarande en del pengar för att hålla vattnet i poolen rent.

Inbyggd komfort

De flesta glasfiberpooler kommer med inbyggda stegar och självklart vill man inte ha dessa bekvämligheter så finns det modeller utan de detaljerna. Valen för hur poolens olika inbyggda detaljer är mycket många.

Smidig installation
Eftersom själva skalen och strukturen tillverkas helt färdiga och fraktas i sin helhet till plats, går installationen relativt smidigt. Att de är tillverkade någon annanstans kan också ge en trygghet om man inte är riktigt bra på det själv.
Installationen är vanligtvis klar mellan 3–5 veckor. 

Nackdelar

Begränsade former
En glasfiberpool kan vara något begränsade i sina former och storlekar. Självklart finns ett stort urval, men vill du anpassa formen efter särskilda önskemål kan det bli svårt. I sådana fall kan det vara bättre att bygga själv.
Poolen kan inte var hur stor som helst eftersom den ska transporteras från fabriken till dig. Här finns vissa begränsningar och kostnaderna kan skjuta i höjden ju större pool du vill ha.